1452654.jpg

Teki mieli kutoa jotakin pientä joten Ronja sai sitten pipon. Lanka on Novitan bambua ja sitä meni vajaa kerä. Ohje on omasta päästä. Tuo käy vaikka kesäpipoksi kun on niin ohkanen. Piti sitten kokeilla erilaista kavennustakin, että ei tullut perinteinen tylsä, ja päälaelle tuli sitten solmu neulojan käsikirjan napanuoralakin mukaan. Tuli aika kiva. =)

1452659.jpg

Tässä kuva vielä kavennuksesta.

Yritän jonkinlaista ohjetta laittaa. =) silmukoita tässä oli 108 ja lakki on aika hyvä tuolle meidän tytölle jolla on vajaa 48 cm py. Kannattaa vähentää silmukoita jos haluaa napakan lakin.

Reunaan kannattaa neuloa 2 o 2 n jos ei halua tuon reunan kääntyvän noin, tosin tuo bambulanka ei mennyt rullalle ennen kuin virkkasin tuohon tuon vaaleanpunaisen reunukset.

Jaa silmukat neljälle puikolla ja neulo oikeaa 11 cm. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Kavenna ensin puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa oikein yhteen, seuraavalla kerroksella seuraavat silmukat jne. Täältä löytyy ainakin parempi ohje tuohon kavennukseen. =) Kavennuksia jatketaan niin kauan, että silmukoita on yhteensä 12 ja näillä jatketaan oikeaa niin pitkään, että päälaelle saa solmun. Vedä lanka kaikkien silmukoiden läpi kerralla ja päättele lanka.

Pipon reunaan virkkasin kiinteitä silmukoita eri värisellä langalla.

Toivottavasti tuosta on apua. =)