Vihdoinkin eilen pääsin kokeilemaan uutta ompelukonetta. Se on ihana! Nyt oli oikein ilo ommella, kun ennen teki mieli ommella, mutta koneen takia ei innostanut.

 

Ronja sai uudet kamppeet kokoa 98 cm. Pikkuhiljaa pitää pitää seuraavaa kokoa tehdä varastoon, ja Jessellekin olisi eskarivaatteille tarvetta.

 

Kankaat on myllymuksujen joustofroteita.

 

Tunikan kaava on ottobre 4/2007 teekannutunika pienillä muokkauksilla. Kaula-aukko näytti hirmu suurelta joten kanttauksen sijasta ompelin siihen resorin hiukan aukkoa pienentämään. Hyvin siihen passasi.

 

Trikoot Suuri käsityö 1/2009 lehdestä. Aika kaposta mallia, mutta käyvät vaikka pitkinä kalsareina.

 

Tässä vielä action-kuva Hymy

 

 

Ommellessa hiukan jo kirosin ompelukonetta, mutta se onneksi pelasti maineensa. Päärmeet olisin halunnut ommella kaksoisneulalla, mutta koneessa sai käyttöö vain 2,5 mm:n neulaa, kun taas minulla oli kotona vain 4 mm:n neula joka on ainoa millä olen onnistunut saamaan vanhalla koneella kaksoisneulan ompeleesta siistin. Hiukan perehdyin kuitenkin ompelukoneen ompeleisiin ja löysin sieltä tasosauman mikä ajaa asiansa paremmin kuin hyvin päärmeiden ompelussa. Ohessa kuva saumasta erittäin läheltä. Nauru

 

 

Tekisi mieli neuloa, mutta en keksi, että mitä, kun ainaiset villasukat ja lapaset kyllästyttää... Matto on puissa ja sitäkin olisi kudottavana vielä 1,5 m. Äkkiä se valmistuisi jos aikaseksi saisi. Koululla puissa on villahuopa. Siitä tulee niin kamala, että sitä ei tee edes mieli tehdä. Harmittaa tosissaan, varsinkin kun värit on kivat, vaikka ne ei meille enää sovikaan koska päätin vaihtaa makuuhuoneen tummanruskean päiväpeiton kaveriksi luonnonvalkoista nykyisen viininpunaisen sijaan, mutta sidos on väärä. Olisi pitänyt tehdä 4-vartinen toimikas mitä minä en tietenkään tajunnut ja teen siis tällä hetkellä huopaa 3-vartisella toimikkaalla ja se ei tuo kuviota ollenkaan esille. Itse asiassa se ei näy siinä juuri ollenkaan. Itku

Onneksi ensimmäinen huopa onnistui paremmin kuin hyvin ja siitä tykkään paljon...